Technische Hulp op Afstand voor LPG en CNG Systemen

Online ondersteuning voor LPG- of CNG-installaties is een cruciale dienst die wij bieden om onze klanten bij te staan met technische hulp wanneer zij het meest nodig hebben. Onze service is ontworpen om snel en efficiënt problemen op te lossen, zodat u zonder grote onderbrekingen verder kunt met uw dag.

Hoe werkt onze online ondersteuning?

Voorbereiding: Voordat u contact met ons opneemt, zorg ervoor dat uw auto correct is verbonden met de LPG-software en dat u een stabiele internetverbinding heeft. Dit stelt ons in staat om zonder vertragingen uw scherm over te nemen en onmiddellijke ondersteuning te bieden.

Eerste Contact: Neem telefonisch of via Whatsapp contact met ons op via +32474335656 voor directe technische ondersteuning. Onze ervaren technici staan klaar om u te assisteren met eventuele problemen die u ondervindt met uw LPG- of CNG-systeem.

Ontvang uw unieke code: Tijdens het gesprek ontvangt u van ons een unieke code. Met deze code kunnen wij uw scherm overnemen en meekijken op uw computer en zodoende het probleem analyseren. Vul deze code hieronder in in uw scherm.

Downloaden en Uitvoeren (1): Met de ontvangen code kunt u op onze website toegang krijgen tot de benodigde software voor online ondersteuning. Klik op “Download en uitvoeren” en volg de instructies om het downloadproces te starten.

Installatie van Software (2): Zodra de download is voltooid, opent u het gedownloade programma. Dit stelt ons in staat om op veilige wijze uw scherm over te nemen en u real-time ondersteuning te bieden.

Diagnose en Oplossing: Samen met u zullen onze technici het probleem identificeren en oplossen. We bieden ook advies om soortgelijke problemen in de toekomst te vermijden.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, zorgen we voor een vlotte en effectieve ondersteuningssessie, gericht op het snel oplossen van uw LPG- of CNG-gerelateerde problemen.

Tarieven voor Online Ondersteuning

Onze dienst voor online technische ondersteuning onderstreept ons commitment aan klanttevredenheid en kwaliteitsservice. Voor onze gewaardeerde dealers bieden wij deze ondersteuning geheel kosteloos aan, als onderdeel van onze voortdurende inzet om onze partners te ondersteunen en hun succes te waarborgen.

Voor niet-dealers hanteren wij een tarief voor online ondersteuning. De kosten bedragen 30 euro per begonnen kwartier. Deze structuur stelt ons in staat om efficiënte en effectieve ondersteuning te bieden, zodat u snel terug kunt keren naar uw activiteiten met minimale onderbreking.

Online Betaling voor Ondersteuning Indien u gebruik wilt maken van onze online technische ondersteuning en geen dealer bent, verzoeken wij u vriendelijk om vooraf te betalen via de volgende link: Betaal hier voor online ondersteuning. Ons betalingssysteem is veilig en eenvoudig in gebruik, waardoor u snel en zonder zorgen toegang krijgt tot onze diensten.

Nieuw Erkend Nascholingsprogramma LPG door VDAB

LPG-technici opgelet! Er is belangrijk nieuws voor iedereen die werkzaam is in de LPG-sector. Om de kwaliteit en veiligheid in onze branche te waarborgen, is voortdurende bijscholing van essentieel belang. Daarom is het goed om te weten dat ieder getuigschrift als erkend monteur LPG, of een bestaand attest van nascholing LPG, om de 5 jaar dient te worden vernieuwd. Dit is een vereiste voor het behoud van uw erkende status als LPG-monteur.

De VDAB heeft recent een nieuw erkend nascholingsprogramma voor LPG opgezet. Dit programma biedt de perfecte gelegenheid om uw kennis up-to-date te houden en uw certificering te verlengen. De details van dit programma, inclusief informatie over inschrijving, zijn te vinden via deze link.

Een belangrijk detail voor monteurs wiens certificaat erkend als LPG-monteur of nascholing vervalt in 2024 of 2025: u heeft de mogelijkheid om al in 2024 de nascholing te volgen, met behoud van de oorspronkelijke geldigheid van uw certificaat en/of nascholing. Dit is een uitstekende kans om vooruit te plannen en uw kwalificaties geldig te houden.

Let wel, het is cruciaal om te benadrukken dat LPG-monteurs die niet beschikken over een geldig certificaat of een geldige nascholing niet erkend zijn om LPG-werkzaamheden, zoals omschreven in het KB, uit te voeren. Dit benadrukt het belang van deze nascholing voor uw professionele status en de veiligheid van uw werk.

De planning voor de eerste sessie van de nascholing LPG is reeds vastgesteld op 12 januari 2024. Dit is uw kans om aan de voorhoede te staan van de LPG-techniek en uw professionele ontwikkeling te continueren.

Blijf niet achter; zorg dat uw kennis en vaardigheden up-to-date zijn. Schrijf u nu in voor het nascholingsprogramma LPG van de VDAB en zet een stap voorwaarts in uw professionele loopbaan.

Nieuwe lijst met LPG-kits en CNG-kit van Zavoli Bora Advance

Wij zijn verheugd u te informeren over de publicatie van onze nieuwste lijst met LPG-kits en CNG-kits van Zavoli Bora Advance, per 30 november 2023. Deze lijst is nu beschikbaar voor download in pdf-formaat.

De Zavoli Bora Advance systemen zijn ontworpen voor een breed scala aan voertuigen, zowel voor motoren met alle vermogens als voor de nieuwste generatie (DI & DI-MPI) voertuigen. Deze systemen voldoen aan de Euro 6D NEDC of WLTP-normen en bieden een soepelere, krachtigere rit met lagere emissies en grotere besparingen​​.

De installatie van een Zavoli Bora Advance LPG-systeem biedt niet alleen een kostenbesparing op brandstof, maar draagt ook bij aan een schoner en gezonder milieu. Wij bieden een uitgebreide lijst van beschikbare kits voor verschillende soorten voertuigen, zodat u altijd een geschikte oplossing voor uw voertuig kunt vinden​​.

Download hier de nieuwe lijst met LPG-kits en CNG-kit van Zavoli Bora Advance.

Nieuwe versie LPG verdamper KME GOLD GT

De verdamper KME Gold FZ8 wordt niet meer gemaakt. Deze is vervangen door de verdamper KME Gold GT. De verdamper is identiek dezelfde behalve dat de aansluitingen voor de flexibele gasslang op een andere plaats zitten (de slang die loopt van de verdamper naar de injectoren).

Ik heb het verschil aangeduid op onderstaande foto.

De KME Gold GT verdamper kan besteld worden op onze webshop via volgende link:

https://shop.vanmeenen.com/nl/lpg_cng-onderdelen-70/verdampers-30/reducer-kme-gold-gt-250kw-899

Omdat de plaats anders is van de gasaansluiting kunt u eventueel de gasslang naar de injectoren mee bestellen (12 mm binnendiameter):

https://shop.vanmeenen.com/nl/vulling-en-slangen-68/slangen-&-leidingen-45/gasslang-12×19-mm-per-2-meter-443

KME Gold GT Verdamper: Kenmerken

 • Maximale output: 250 kW
 • Inlaatpijpdiameter: 8 Ø
 • Koelvloeistofslang: Ø 16
 • LPG-slang: Ø 12
 • Werkdruk: 0,8-1,9 bar

Vergelijking met de bestaande Gold-serie: De geüpdatete behuizing verbetert de thermische efficiëntie met ongeveer 25%. Functioneel in een temperatuurbereik van -20°C tot +120°C.

Wat is het verschil tussen glas-glas zonnepanelen en glas-folie zonnepanelen?

Glas-glas en glas-folie verwijzen naar de types van zonnepanelen en deze namen zijn gebaseerd op de gebruikte materialen en de structuur van de panelen. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

 1. Materiaal en structuur: Glas-folie zonnepanelen hebben een laag van zonnecellen (meestal silicium) die tussen een laag glas en een laag plastic folie is geplaatst. Aan de andere kant zijn glas-glas zonnepanelen volledig ingesloten tussen twee lagen glas.
 2. Duurzaamheid: Glas-glas zonnepanelen worden als duurzamer beschouwd dan glas-folie zonnepanelen. Ze zijn beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden, vocht, mechanische belasting en ze hebben een langere levensduur. Dit komt doordat glas beter bestand is tegen veroudering en weersinvloeden dan de plastic folie die wordt gebruikt in glas-folie panelen.
 3. Efficiëntie: Glas-glas zonnepanelen hebben meestal een hogere efficiëntie dan glas-folie panelen. Dit komt doordat de lichtreflectie tussen de twee glaslagen de efficiëntie van de zonnecellen verbetert. Bovendien verliezen glas-glas panelen minder efficiëntie over de tijd in vergelijking met glas-folie panelen.
 4. Brandveiligheid: Een significant voordeel van glas-glas zonnepanelen is hun brandveiligheid. Omdat ze volledig ingesloten zijn tussen twee lagen glas, een niet-brandbaar materiaal, zijn ze niet brandbaar. Dit in tegenstelling tot de plastic folie in glas-folie panelen, die bij hoge temperaturen kan smelten of branden.
 5. Gewicht: Glas-glas zonnepanelen zijn over het algemeen zwaarder dan glas-folie zonnepanelen vanwege het extra glas. Dit kan invloed hebben op de installatie en het type dak waarop ze kunnen worden gemonteerd.
 6. Prijs: Glas-glas zonnepanelen zijn over het algemeen duurder dan glas-folie panelen. Dit komt door de hogere productiekosten en het gebruik van meer duurzame materialen.

Over het algemeen zijn glas-glas zonnepanelen duurder maar kunnen ze op de lange termijn meer voordelen bieden vanwege hun hogere efficiëntie en duurzaamheid. Het kiezen tussen de twee hangt echter af van de specifieke omstandigheden, waaronder budget, locatie en de specifieke eisen van het project.

Hoe kan ik weten of de aangeboden panelen glas-glas panelen zijn?

De technische specificaties of productfiche van een zonnepaneel bevat meestal alle nodige informatie over het materiaal en de structuur van het paneel. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten om te bepalen of het een glas-glas zonnepaneel is:

 1. Paneelstructuur of materiaal: Kijk uit voor termen zoals ‘dubbel glas’, ‘glas-glas’, ‘bifacial’ of ‘dual glass’. Deze termen geven meestal aan dat het paneel is opgebouwd uit twee lagen glas.
 2. Gewicht: Glas-glas zonnepanelen zijn zwaarder dan glas-folie panelen vanwege de extra glaslaag. Als het gewicht van het paneel relatief hoog is, kan dit een indicatie zijn dat het een glas-glas paneel is.
  Tegenwoordig zijn de zonnepanelen standaard 1762×1134×30mm. Glas-folie panelen wegen gemiddeld ca. 22 kg. Glas-glas panelen wegen gemiddeld ca. 24,5 kg (dus 2,5 kg meer).
 3. Garantieperiode: Fabrikanten bieden vaak een langere productgarantie op glas-glas zonnepanelen vanwege hun hogere duurzaamheid en levensduur. Als het paneel een lange garantie heeft, kan dit een teken zijn dat het een glas-glas paneel is. De zonnepanelen die wij verdelen van Jolywood bieden een levergarantie van 30 jaar.
 4. Fabrikant: Sommige fabrikanten zijn bekend om hun glas-glas zonnepanelen. Als je weet welke merken dit type paneel produceren, kan dat je helpen bij de identificatie. Huidige producenten van bifaciale zonnepanelen omvatten Jolywood, Belinus, LG, Canadian Solar, Longi en Trina Solar. Echter, met de toenemende populariteit verwachten we dat dit aantal zal stijgen naarmate glas-glas panelen meer mainstream worden.

Wij leveren Jolywood glas-glas zonnepanelen direct uit voorraad. Bezoek onze webshop om het aanbod van direct leverbare zonnepanelen te bekijken: https://shop.vanmeenen.com/nl/zoeken?q=jolywood.

De voordelen van N-type zonnepanelen, bifaciale zonnepanelen en TOPCon-technologie voor duurzame energie

Wat is het verschil tussen N-type en P-type zonnepanelen?

Jolywood N-type bifaciale zonnepanelen vervaardigd volgens TOPCon technologie

N-type en P-type zonnepanelen verschillen in de manier waarop de siliciumzonnecellen worden gemaakt. De siliciumzonnecellen van N-type panelen zijn anders gevormd dan die van P-type panelen, wat leidt tot enkele verschillen in hun eigenschappen. Hieronder staan enkele belangrijke verschillen tussen N-type en P-type zonnepanelen:

 1. Productieproces: Het productieproces van N-type zonnecellen is anders dan dat van P-type cellen. Bij het maken van N-type cellen wordt het silicium met fosfor geïmplanteerd, terwijl bij P-type cellen het silicium met boor wordt geïmplanteerd. Dit leidt tot verschillen in de structuur en eigenschappen van de zonnecellen.
 2. Efficiëntie: Over het algemeen hebben N-type zonnecellen een hogere efficiëntie dan P-type cellen. Dit komt doordat N-type cellen minder gevoelig zijn voor verontreinigingen en defecten in het materiaal, waardoor er minder energie verloren gaat en er meer energie wordt geproduceerd.
 3. Temperatuurcoëfficiënt: N-type zonnecellen hebben meestal een betere temperatuurcoëfficiënt dan P-type cellen, wat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen en dus meer energie kunnen produceren in verschillende weersomstandigheden.
 4. Lichtgevoeligheid: N-type zonnecellen zijn minder gevoelig voor Light Induced Degradation (LID) dan P-type cellen. Dit betekent dat de energieproductie van N-type cellen minder wordt aangetast door blootstelling aan zonlicht in de eerste paar uur na installatie.
 5. Kosten: Het produceren van N-type zonnecellen is over het algemeen duurder dan het produceren van P-type cellen, wat kan leiden tot hogere kosten voor N-type zonnepanelen.

Over het algemeen bieden zonnepanelen met N-type technologie betere prestaties en duurzaamheid dan panelen met P-type technologie, maar zijn ze ook duurder om te produceren.

Wat is het voordeel van zonnepanelen met N-type technologie?

Zonnepanelen met N-type technologie hebben een aantal voordelen ten opzichte van panelen met P-type technologie:

 1. Hogere efficiëntie: N-type zonnecellen hebben een hogere efficiëntie dan P-type cellen. Dit komt doordat ze minder gevoelig zijn voor verontreinigingen en defecten in het materiaal, waardoor er minder energie verloren gaat en er meer energie wordt geproduceerd.
 2. Geen Light Induced Degradation (LID): N-type zonnecellen zijn niet gevoelig voor LID, wat betekent dat hun energieproductie niet wordt aangetast door blootstelling aan zonlicht in de eerste paar uur na installatie. P-type cellen hebben daarentegen vaak last van LID en verliezen daardoor energie.
 3. Betere temperatuurcoëfficiënt: N-type zonnecellen hebben over het algemeen een betere temperatuurcoëfficiënt dan P-type cellen, wat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen en dus meer energie kunnen produceren in verschillende weersomstandigheden.
 4. Duurzamer: N-type zonnecellen zijn duurzamer dan P-type cellen en hebben een langere levensduur. Dit komt doordat ze minder gevoelig zijn voor degradatie en veroudering als gevolg van blootstelling aan licht en warmte.

Over het algemeen bieden zonnepanelen met N-type technologie dus betere prestaties, een hogere efficiëntie en een langere levensduur dan panelen met P-type technologie. Het belangrijkste nadeel is echter dat N-type cellen duurder zijn om te produceren, waardoor de kosten van N-type zonnepanelen hoger kunnen zijn dan die van P-type panelen.

Wat zijn bifacial zonnepanelen?

Bifaciale zonnepanelen zijn zonnepanelen die zowel aan de voor- als achterkant licht kunnen opvangen en omzetten in elektriciteit. Dit betekent dat deze panelen in staat zijn om meer energie te produceren dan traditionele, enkelzijdige zonnepanelen, die alleen licht van de voorkant opvangen.

Bifaciale zonnepanelen hebben meestal een glazen achterkant die licht kan doorlaten naar de achterkant van de zonnecellen. De achterkant van de zonnecellen is meestal bedekt met een reflecterend materiaal dat het licht dat door de achterkant van het paneel komt, weerkaatst naar de voorkant van de cellen, waardoor er meer energie wordt geproduceerd.

Bifaciale zonnepanelen kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt, zoals in velden, op daken of aan gevels. Ze kunnen horizontaal of verticaal worden geïnstalleerd en kunnen worden aangepast aan verschillende hellingshoeken om de energieopwekking te optimaliseren.

Hoewel bifaciale zonnepanelen over het algemeen duurder zijn dan traditionele zonnepanelen, kan hun hogere energieproductie in sommige situaties leiden tot een lagere Levelized Cost of Energy (LCOE), wat betekent dat de kosten van de geproduceerde energie per eenheid lager zijn.

Wat is het voordeel van bifacial zonnepanelen?

Het voordeel van bifaciale zonnepanelen is dat ze meer energie kunnen produceren dan traditionele enkelzijdige zonnepanelen. Dit komt doordat bifaciale zonnepanelen aan de voor- en achterkant licht kunnen opvangen en omzetten in elektriciteit. Dit betekent dat bifaciale zonnepanelen kunnen profiteren van reflecties van licht vanaf oppervlakken zoals grond, water of sneeuw.

Daarnaast hebben bifaciale zonnepanelen ook een aantal andere voordelen:

 1. Flexibele installatie: Bifaciale zonnepanelen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd, waardoor ze op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de toepassing en de beschikbare ruimte.
 2. Hogere efficiëntie: Doordat bifaciale zonnepanelen licht van beide kanten kunnen opvangen, kunnen ze meer energie produceren dan traditionele enkelzijdige zonnepanelen.
 3. Betere prestaties in omgevingen met weinig licht: Bifaciale zonnepanelen kunnen ook energie opwekken onder zwakke lichtomstandigheden, zoals op bewolkte of mistige dagen.
 4. Langere levensduur: Omdat bifaciale zonnepanelen minder gevoelig zijn voor oververhitting, hebben ze over het algemeen een langere levensduur dan traditionele zonnepanelen.

Hoewel bifaciale zonnepanelen over het algemeen duurder zijn dan traditionele zonnepanelen, kunnen ze door hun hogere energieproductie in sommige situaties leiden tot een lagere Levelized Cost of Energy (LCOE), wat betekent dat de kosten van de geproduceerde energie per eenheid lager zijn.

Wat betekent een “BNEF Tier One classificatie”?

De “BNEF Tier One classificatie” is een classificatiesysteem dat wordt gebruikt om de kwaliteit en betrouwbaarheid van zonnepaneelproducenten te beoordelen. Het is ontwikkeld door Bloomberg New Energy Finance (BNEF), een toonaangevend onderzoeksbureau op het gebied van schone energie, en het wordt veel gebruikt in de zonne-energiesector.

De classificatie is gebaseerd op verschillende criteria, zoals de financiële stabiliteit van het bedrijf, de omvang van de productiecapaciteit, de duurzaamheid van de producten en de kwaliteit van de producten en diensten. Bedrijven die als “Tier One” worden geclassificeerd, worden beschouwd als de meest financieel stabiele, betrouwbare en hoogwaardige producenten in de zonne-energiesector.

Een “BNEF Tier One classificatie” is daarom een belangrijke indicator voor investeerders, projectontwikkelaars en andere belanghebbenden in de zonne-energiesector om de betrouwbaarheid en kwaliteit van een zonnepaneelproducent te beoordelen. Zonnepaneelproducenten die een “BNEF Tier One classificatie” hebben, worden beschouwd als betrouwbare en hoogwaardige producenten die waarschijnlijk hoogwaardige en duurzame producten leveren.

Wat wordt bedoeld met BIPV?

BIPV staat voor “Building Integrated Photovoltaics”. Het is een technologie waarbij zonnepanelen worden geïntegreerd in de bouwmaterialen van gebouwen, waardoor ze een integraal onderdeel van het ontwerp worden. Hierbij kan gedacht worden aan zonnepanelen die geïntegreerd zijn in daken, gevels, ramen of luifels van gebouwen.

Het idee achter BIPV is dat de energieopwekking van zonnepanelen kan worden geïntegreerd in het ontwerp van gebouwen, waardoor er geen extra ruimte nodig is voor het installeren van zonnepanelen en er tegelijkertijd energie wordt opgewekt. BIPV-systemen kunnen bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot en energiebesparing.

BIPV-systemen kunnen in verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals in woongebouwen, kantoorgebouwen, fabrieken en openbare gebouwen. Door de integratie van zonnepanelen in het ontwerp van het gebouw kunnen ze esthetisch aantrekkelijk zijn en bijdragen aan de architectonische waarde van het gebouw.

Wat is TOPCon Technologie?

TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contact) is een nieuwe technologie die kan worden gebruikt om de efficiëntie van zonnepanelen te verhogen. Deze technologie maakt gebruik van een speciaal ontworpen contact tussen de siliciumcel en de elektroden van de zonnecel om de prestaties te verbeteren.

Het voordeel van TOPCon-technologie voor zonnepanelen is dat het de cel-efficiëntie kan verbeteren door het verminderen van het energieverlies als gevolg van weerstand in het zonnepaneel. Dit betekent dat het paneel meer energie kan opwekken uit hetzelfde oppervlak dan traditionele technologieën. Bovendien kan TOPCon-technologie de stabiliteit en de levensduur van zonnepanelen verbeteren.

Kortom, het belangrijkste voordeel van TOPCon-technologie voor zonnepanelen is het verhogen van de efficiëntie, waardoor meer energie kan worden opgewekt uit hetzelfde oppervlak.

Wat betekent “SMBB (Super Multiple BusBar) technologie”?

Super Multiple BusBar (SMBB) technologie verwijst naar een innovatie in de ontwikkeling van zonnepanelen die gericht is op het verhogen van de efficiëntie en betrouwbaarheid van zonnepanelen.

Traditionele zonnecellen hebben meestal tussen de 3 tot 5 ‘busbars’. Een busbar is een geleidende strip die over de zonnecel loopt en wordt gebruikt om de stroom die door de cel wordt geproduceerd, te verzamelen en naar de uitgang van het paneel te leiden.

Met SMBB-technologie wordt het aantal busbars per cel aanzienlijk verhoogd (tot 9, 12, of zelfs meer). Dit heeft een aantal voordelen. Ten eerste vermindert het de afstand die stroom moet afleggen om de busbar te bereiken, wat het energieverlies door weerstand vermindert. Ten tweede helpt het om de efficiëntie van de zonnecel te verhogen door het verzameloppervlak voor stroom te vergroten. Ten derde kan het de betrouwbaarheid van het paneel verbeteren door de impact van eventuele defecten in een enkele cel te verminderen.

Wat zijn de voordelen van Flashlube Valve Saver?

Flashlube Valve Saver is een additief dat speciaal is ontwikkeld om de kleppen en klepzittingen van voertuigen die op LPG, CNG of biobrandstoffen rijden te beschermen. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van Flashlube Valve Saver:

 1. Bescherming van kleppen en klepzittingen: Het belangrijkste voordeel van Flashlube Valve Saver is dat het de kleppen en klepzittingen beschermt tegen slijtage en schade veroorzaakt door de verhoogde temperaturen en verminderde smering bij het gebruik van LPG, CNG of biobrandstoffen.
 2. Verlenging van de levensduur van de motor: Door het beschermen van de kleppen en klepzittingen helpt Flashlube Valve Saver om de levensduur van de motor te verlengen en dure reparaties te voorkomen.
 3. Verbeterde prestaties: Flashlube Valve Saver helpt de motor soepeler en efficiënter te laten lopen, wat resulteert in betere prestaties en een lager brandstofverbruik.
 4. Vermindering van uitlaatemissies: Flashlube Valve Saver helpt om de uitlaatemissies te verminderen door het verbrandingsproces te verbeteren en de vorming van schadelijke afzettingen in de motor te verminderen.
 5. Compatibiliteit: Flashlube Valve Saver is compatibel met alle soorten voertuigen en motoren die op LPG, CNG of biobrandstoffen rijden, ongeacht het merk of model van het voertuig.
 6. Eenvoudige toepassing: Flashlube Valve Saver kan eenvoudig worden toegevoegd aan de benzinetank of kan geinjecteerd worden via de Flashlube kit.

Kortom, Flashlube Valve Saver is een waardevol additief voor voertuigen die op alternatieve brandstoffen rijden, omdat het helpt om de kleppen en klepzittingen te beschermen, de levensduur van de motor te verlengen en de algehele prestaties van het voertuig te verbeteren.

Heeft het zin om Flashlube Valve Saver te gebruiken, ook voor voertuigen die niet gevoelig zijn voor de kleppen bij het rijden op LPG?

Hoewel Flashlube Valve Saver voornamelijk is ontwikkeld voor voertuigen die gevoelig zijn voor kleppenslijtage bij het rijden op LPG, kan het ook voordelen bieden voor voertuigen die doorgaans niet gevoelig zijn voor dit probleem. Het gebruik van Flashlube kan enkele voordelen opleveren, zelfs voor voertuigen die niet als gevoelig worden beschouwd:

 1. Extra smering: Flashlube kan extra smering bieden voor kleppen en klepzittingen, wat helpt om de algemene slijtage van de motor te verminderen en mogelijk de levensduur van de motor te verlengen.
 2. Verbeterde prestaties: Flashlube kan helpen om de prestaties van de motor te verbeteren door het verbrandingsproces te optimaliseren, wat kan leiden tot een soepeler en efficiënter draaiende motor.
 3. Vermindering van uitlaatemissies: Door het verbrandingsproces te verbeteren en de vorming van schadelijke afzettingen in de motor te verminderen, kan Flashlube helpen om de uitlaatemissies te verminderen.
 4. Bescherming bij incidenteel gebruik van alternatieve brandstoffen: Hoewel een voertuig mogelijk niet gevoelig is voor kleppenslijtage bij normaal gebruik, kan het incidenteel gebruik van alternatieve brandstoffen zoals LPG of CNG alsnog enige slijtage veroorzaken. In dergelijke gevallen kan Flashlube enige bescherming bieden.

Hoewel de voordelen mogelijk niet zo uitgesproken zijn voor voertuigen die niet gevoelig zijn voor kleppenslijtage bij het rijden op LPG, kan het gebruik van Flashlube Valve Saver additief nog steeds enkele voordelen bieden op het gebied van prestaties, uitlaatemissies en algemene bescherming van de motor.

Bestel online op onze webshop

Bestel uw Flashlube olie online via onze webshop:
https://shop.vanmeenen.com/nl/verbruiksproducten-69/additieven-5/2,5-liter-flashlube-valve-saver-olie-715

Waarom het gebruik van goedgekeurde LPG vulslangen essentieel is

Er zijn recentelijk zorgen ontstaan over de verkoop van niet-goedgekeurde LPG vulslangen op de markt. In dit artikel leggen we uit waarom het belangrijk is om goed op te letten bij de aanschaf van slangen die geschikt zijn voor hoge druk LPG en waarom het gebruik van goedgekeurde slangen essentieel is voor de veiligheid en betrouwbaarheid van LPG-installaties.

Gepinprikte gasslangen versus hydrauliekslangen: Het belangrijkste verschil tussen een LPG gasslang en een gebruikelijke hydrauliekslang is dat een gasslang ‘gepinprikt’ is. Dit betekent dat er kleine gaatjes zijn aangebracht in de buitenste mantel-laag van de slang. Deze gaatjes werken als een soort membraam en laten gas tussen de binnen- en buitenlagen gecontroleerd ontsnappen en verdampen. In een niet-gepinprikte slang is dit niet mogelijk, wat kan leiden tot blaasvorming in de slang door de druk van het gas. Hierdoor ontstaan er gasgevulde vervormingen in de buitenmantel. Om deze reden mogen gewone hydrauliekslangen niet voor gas worden gebruikt.

Europese regelgeving – Regulation 67 (R67): De veiligheid en betrouwbaarheid van LPG-installaties zijn gereguleerd door Europese regels, namelijk de zogenaamde Regulation 67, of kortweg R67. Deze regelgeving beschrijft nauwkeurig de eisen en voorschriften waaraan voldaan moet worden. Landelijke keuringen in heel Europa hanteren deze regels. Bovendien zijn deze wettelijke eisen voor installaties ook een voorwaarde voor verzekeraars om dekking op een voertuig af te geven.

Categorieën van gasslangen volgens R67: De R67 verdeelt gasslangen in twee categorieën op basis van hun maximale werkdruk:

 1. Slangen met een maximale werkdruk tot 4,5 BAR (klasse 2). Klasse 2 slangen zijn in geen geval geschikt voor het vullen en kunnen pas gebruikt worden in het lagedruk gedeelte.
 2. Slangen met een maximale werkdruk tot 30 BAR (klasse 1). Dit type is van toepassing op LPG vulslangen, maar ook op slangen die de verbinding vormen tussen de brandstoftank en de hogedrukzijde van de drukregelaar).

De specifieke toepassing van een gasslang in een installatie is dus afhankelijk van de druk. Ter vergelijking: de druk in een binnenband van een wielrenfiets ligt al gauw tussen de 6 en 8 BAR.

Toezicht op R67: De overheid ziet streng toe op de naleving van de R67. Homologatie volgens deze normen is een uitgebreid en kostbaar proces, en producenten worden regelmatig gecontroleerd door middel van audits om de R67 te waarborgen. Voor auto’s valt dit samen met de periodieke (jaarlijkse) keuring. Hoewel de R67 eenvoudig te downloaden is, moet men zich ervan bewust zijn dat het document uit circa 150 pagina’s bestaat.

Conclusie: Het is van groot belang om uitsluitend goedgekeurde LPG vulslangen te gebruiken die voldoen aan de Europese R67-regelgeving. Bij ons kunt u met vertrouwen terecht voor de aanschaf van flexibele vulslangen die voldoen aan de eisen van R67 klasse 1. Wij verdelen namelijk slangen van het gerenommeerde merk Parker, een betrouwbare keuze voor uw LPG-installatie. Zo weet u zeker dat u investeert in kwaliteit en veiligheid, en bent u verzekerd van een betrouwbaar en duurzaam product.

Hoe kunt u controleren of de slang R67 Klasse 1 goedgekeurd is?

Om te verifiëren of een LPG-slang voldoet aan de R67-regelgeving, dient u op de slang de volgende vermeldingen te controleren:

 1. LPG
 2. “EХ 67R-01 XXXX”
 3. Klasse 1

Als de slang deze markeringen bevat, kunt u er zeker van zijn dat het een goedgekeurde R67 klasse 1-slang betreft.

Nieuwe kits Europegas met zeer laag benzinevebruik voor SsangYong 1.500 cc directe injectie

Als je op zoek bent naar een manier om de brandstofkosten van je SsangYong 1500cc te verlagen, dan is een LPG-kit van SsangYong misschien wel de oplossing. Hier zijn enkele voordelen van de LPG-kit van SsangYong:

 1. Zeer laag benzineverbruik: Met een LPG-kit van SsangYong kun je tot wel 60% besparen op je brandstofkosten. Dit is vooral handig als je veel rijdt, bijvoorbeeld voor je werk of voor lange afstanden.
 2. Rijprestaties blijven behouden: Een van de grootste voordelen van een LPG-kit van SsangYong is dat de rijprestaties van je auto niet veranderen. Het verschil tussen rijden op LPG en rijden op benzine is niet merkbaar. Je kunt dus gewoon blijven genieten van de rijervaring van je SsangYong.
 3. Europegas is de partner bij voorkeur van SsangYong: SsangYong werkt samen met Europegas voor LPG- en CNG-installaties. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de LPG-kit.
 4. Snelle inbouw: De inbouw van een LPG-kit van SsangYong gaat beduidend sneller dan bij andere merken LPG-installaties. Dit komt doordat alle stekkers voorgemonteerd zijn op de kabelboom. Hierdoor is er een belangrijke tijdsbesparing bij de montage, wat uiteraard ook in het voordeel speelt van de prijs naar de eindklant.

Kortom, als je op zoek bent naar een manier om te besparen op je brandstofkosten zonder in te leveren op rijprestaties, dan is een LPG-kit van SsangYong zeker het overwegen waard. Met de kwaliteit en betrouwbaarheid van Europegas en de snelle inbouw, is het een slimme investering voor elke SsangYong-eigenaar.

Info voor de LPG installateur

Europegas heeft een nieuwe kit ontwikkeld voor SsangYong met een lager benzineverbruik. Het nieuwe type LPG computer is te herkennen aan de achterkant: v4.0-2P (computer versie 4.0.-2P).

Deze kits zijn leverbaar voor de SsangYong Korando en Tivoli met directe injectiemotor 1.500 cc.

Deze kits zijn dedicated met voorgemonteerde fiches. In de nieuwe kit zit een fiche voor de onderbreking van de benzinepomp:

Alle nieuw bestelde kits worden standaard uitgeleverd met de nieuwe computer.

Voertuigen die in het verleden gemonteerd worden kunnen geüpgradet worden naar de nieuwe computer. Neem met ons contact op voor meer informatie.

Onmiddellijk leverbaar

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat onze nieuwe Europegas LPG-kits nu direct besteld kunnen worden op onze webshop. Als u nog geen login heeft, kunt u uw login met dealer korting aanvragen. Na het inloggen kunt u bestellen tegen nettoprijzen. Bezoek onze webshop via deze link: https://shop.vanmeenen.com/nl/zoeken?q=ssangyong

Onderdelen Victron nu leverbaar uit voorraad

Wat doet een SmartSolar MPPT van Victron?

Een SmartSolar MPPT van Victron is een geavanceerde solar laadregelaar die is ontworpen om de energie-efficiëntie en prestaties van zonne-energiesystemen te optimaliseren. MPPT staat voor Maximum Power Point Tracking, wat betekent dat het apparaat voortdurend het maximale vermogenspunt van de zonnepanelen zoekt en aanpast om de maximale energieopbrengst te verkrijgen.

De belangrijkste functies van een Victron SmartSolar MPPT zijn onder andere:

 1. Energie-optimalisatie: De SmartSolar MPPT maximaliseert de energieopbrengst van zonnepanelen door voortdurend het optimale vermogenspunt te bepalen en de laadstroom en het laadproces dienovereenkomstig aan te passen.
 2. Veilige batterijlading: De laadregelaar beschermt de accu’s tegen overladen en zorgt ervoor dat ze op de juiste spanning worden geladen, wat de levensduur van de accu’s verlengt.
 3. Communicatie en monitoring: De SmartSolar MPPT-serie biedt ingebouwde Bluetooth-connectiviteit, waardoor gebruikers de prestaties van hun zonne-energiesysteem kunnen monitoren en instellingen kunnen aanpassen via een smartphone, tablet of computer met behulp van de VictronConnect-app.
 4. Flexibiliteit: Victron SmartSolar MPPT-laders zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en vermogensklassen, zodat gebruikers een laadregelaar kunnen kiezen die het beste past bij hun specifieke zonne-energiesysteem.
 5. Automatische spanningsherkenning: De SmartSolar MPPT-laders zijn compatibel met zowel 12V als 24V systemen en kunnen automatisch het juiste systeemvoltage detecteren, wat het installatieproces vergemakkelijkt.

Kortom, een SmartSolar MPPT van Victron helpt om de energie-efficiëntie van zonne-energiesystemen te verbeteren, de levensduur van de batterijen te verlengen en het systeem eenvoudig te monitoren en te bedienen via een gebruiksvriendelijke app.

Hoe werkt een Victron Orion-Tr Smart DC-DC acculader?

De Orion-Tr Smart DC-DC acculader is een geavanceerd apparaat dat helpt bij het opladen van een secundaire (dienst)accu in voertuigen of boten met dubbelaccusystemen. Het werkt door het omzetten van gelijkstroom (DC) van de ene spanning naar de andere en laadt op in drie stappen. Hier is een uitleg over hoe het werkt:

 1. Aansluiting op de accu’s: De Orion-Tr Smart DC-DC acculader wordt aangesloten op de startaccu (ook bekend als de primaire accu) en de dienstaccu (de secundaire accu). De startaccu wordt doorgaans gebruikt om de motor te starten en de dienstaccu levert stroom aan extra apparaten of accessoires.
 2. Energieoverdracht: Wanneer de motor draait, laadt de dynamo de startaccu op. De Orion-Tr Smart DC-DC acculader neemt de energie van de startaccu en zet deze om naar de juiste spanning voor de dienstaccu. Dit zorgt ervoor dat de dienstaccu op een veilige en efficiënte manier wordt opgeladen.
 3. Drietraps opladen: De Orion-Tr Smart DC-DC acculader gebruikt een drietraps oplaadproces (bulk, absorptie en druppellading) om de dienstaccu optimaal op te laden. Dit helpt de levensduur van de accu te verlengen en zorgt ervoor dat deze altijd voldoende opgeladen is.
 4. Bluetooth-connectiviteit: Met de ingebouwde Bluetooth-functionaliteit kunnen gebruikers de Orion-Tr Smart DC-DC acculader op afstand monitoren, programmeren en bedienen via een smartphone of ander compatibel apparaat.
 5. Motorbedrijf-detectiesysteem: Dit systeem detecteert wanneer de motor van het voertuig of de boot draait. Dit zorgt ervoor dat de acculader alleen de dienstaccu oplaadt als er voldoende energie beschikbaar is, en voorkomt het onnodig ontladen van de startaccu.

De Orion-Tr Smart DC-DC acculader is geschikt voor zowel loodzuur- als lithiumbatterijen en kan in 12V-systemen worden gebruikt. Het is een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het opladen van secundaire accu’s in voertuigen en boten met dubbelaccusystemen.