LPG installatie

Met een lpg-installatie rijd je met de goedkoopste brandstof, zelfs zonder subsidies.

Waarom kiezen voor een LPG installatie?

Is LPG goedkoper?

Vergeleken met benzine en diesel is LPG heel voordelig. De LPG literprijs is 60% goedkoper. Bereken uw voordeel.

Is LPG beter voor het milieu?

LPG heeft heel weinig emissie, zeker als je vergelijkt met diesel en benzine.
De CO2 en stikstofoxide uitstoot zijn veel minder. En LPG heeft nagenoeg geen fijnstofuitstoot wat belangrijk is voor de volksgezondheid.
Met LPG stoot je 22% minder CO2 uit en 68% minder NOx, in vergelijking met benzine. Je stoot 120 keer minder fijn stof uit dan met een diesel en 96% minder NOx dan een diesel. Meer info…

Wat is de prijs van een LPG installatie?

De prijs hangt af van het type auto. Vraag hier vrijblijvende offerte. Wil je sneller de prijs kennen? Bel me of stuur een bericht via SMS of Whatsapp naar +32474335656.

Verlies ik plaats in mijn koffer?

Met onze ruimte besparende tanks behoud je de volledige ruimte in je koffer.

Verlies ik vermogen met LPG?

Onze LPG installaties zijn de beste en de meest geavanceerde. Hiermee blijf je het volledige vermogen van je auto behouden.

Is een LPG installatie ook mogelijk voor mijn auto?

Wij bouwen zo goed als elke auto om naar LPG. Ook de heel recente motoren met directe injectie. Zowel kleine 3 cilinder motoren als zware 8 cilinder motoren. Best kan je ons vooraf contacteren om de mogelijkheden te kennen voor uw auto.

Is een herprogrammatie van de benzinecomputer (tuning) mogelijk in combinatie met een LPG installatie?

Bij sommige installaties is dit mogelijk, maar niet altijd. Gelieve ons vooraf te laten weten indien de auto getuned werd of indien u voorziet om achteraf een tuning uit te voeren.

LPG installeren? Geen centimeter kofferruimte verloren.

Langere levensduur LPG installatie

Onze LPG installaties overtreffen de levensduur van uw auto.

Ives Van Meenen

Het enige onderdeel dat aan beweging onderhevig is, zijn de LPG injectoren. De levensduur van de injectoren ligt tussen de 60.000 en de 200.000 km (afhankelijk van het type injector en van de vervuiling van de LPG). Dit is echter geen onoverkomelijke kost, je kan het zien als een slijtage onderdeel.

Bij onze premium LPG installatie is de levensduur langer dan bij onze economy installatie. De injectoren van onze premium installatie zijn ook minder gevoelig voor door olie vervuilde LPG.

Wij bevelen de verdamper van KME of van Bigas. Deze gaan zeer uitzonderlijk stuk.

Indien de LPG tank onderaan gemonteerd wordt dan kan de tank ook onderhevig zijn aan roestvorming. Bij montage van de LPG tank onderaan of buiten (bij pickup) kan er roestvorming ontstaan. Elke 6 of 10 jaar laat je de LPG tank keuring, dit is verplicht. Bij deze LPG keuring geven wij de tank een extra beschermlaagje tegen roestvorming, indien dat nodig is.

Wij monteren alleen tanks van de hoogste kwaliteit, gespoten met poederlak en volledig machinaal gelast. Onze LPG tanks krijgen dezelfde behandeling als de carrsosserie van hedendaagse auto’s. Daardoor is het risico op roestvorming veel kleiner.

Prijsofferte LPG installateur in uw buurt.

Electriciteit LPG installatie

Bij ons bent u zeker van een goede afwerking van uw LPG installatie.

Van Meenen soldeert alle electrische verbindingen en voorziet ze van een krimpkous. Vocht en water hebben geen vat op de elektrische installatie. Ook niet na jarenlang gebruik.

Wij werken elke elektrische installatie nauwkeurig af met kabelgeine. Wij gebruiken dezelfde kabelgeine als deze welke origineel in uw wagen is ingebouwd. De LPG installatie is in vele gevallen bijna onzichtbaar.

Duurzaamheid in elke verbinding:
LPG installatie door Van Meenen.

Gasleiding en buitenvuller

Bij het monteren van de lpg-installatie plaatsen we onderaan de gasleiding. Deze loopt van de tank naar het motorgedeelte. Wij monteren de gasleiding nooit in de passagiersruimte zelf. Zo ben je zeker dat er nooit gas in de passagiersruimte kan komen.

Van Meenen behandelt de bevestigingsplaatsen van de tanks tegen roest met een speciale undercoating. Zo geniet je nog jaren zorgeloos van de LPG installatie.

Als je de auto brengt bespreken wij de plaats van de buitenvuller. Wij hebben hier heel wat oplossingen. In de meeste gevallen monteren wij de buitenvuller achter het benzineklepje.

Brandstof schakelaar

Bij bijna elke LPG installatie monteren wij de brandstofkeuze-schakelaar op de plaats van een origineel dekseltje in het dashboard. Daardoor lijkt het alsof deze schakelaar origineel tot de wagen behoort.

In onze premium lpg-installatie behoort een verzonken schakelaar ook tot de mogelijkheden.

Op de schakelaar kan je ook zien of je op benzine of op LPG rijdt. Op benzine brandt het rode lampje. En op LPG zie je een geel lampje. De inhoud lees je af via 4 groene en 1 rode led.

Bescherming van de carrosserie

U ontvangt graag de auto terug zoals je hem binnengebracht. Wij doen al het mogelijk om krassen te voorkomen. Hiervoor gebruiken wij een beschermfolie. Dit is dezelfde folie die fabrikanten gebruiken voor de bescherming van nieuwe auto’s.