CNG installatie inbouwen

Van Meenen is erkend voor het inbouwen van CNG installaties.

Waarom kiezen voor een CNG installatie?

Een CNG installatie monteren heeft heel wat voordelen:

 1. Milieuvriendelijk
 2. Lagere prijs
 3. Geschikt voor zowel lange als korte trajecten
 4. Wij rusten bijna elke auto uit met een CNG installatie.
  Ook vrachtwagens, diesel of benzine, multipoint of directe injectie. U hoeft zich dus niet te beperken tot de auto’s die af-fabriek geleverd worden met CNG.
 5. Proper tanken met een CNG installatie
 6. Ondergronds parkeren mogelijk
 7. Opmerkelijk stille en performante motor, aangenamer om mee te rijden
 8. Uitgebreid netwerk aan tankstations in Europa
Prijs CNG installatie, offerte inbouw CNG installatie.

Een CNG installatie is milieuvriendelijk

 • Geen uitstoot van kankerverwekkende stoffen of roet
 • 95 % minder fijn stof
 • 12 % minder CO2 dan dieselwagens
 • 27 % minder dan benzinewagens

Bron: Colruyt informeert. Andere interessante bronnen over rijden met een CNG en het milieu: EGEAR.BE, milieuvriendelijkevoertuigen.be.

Uitgebreid netwerk CNG tankstations

Het CNG netwerk in België bestaat momenteel al uit 130 tankstations, waarvan 75 CNG stations van DATS 24. Het netwerk is echter nog in volle expansie.

Een aardgasinstallatie is ideaal als u een CNG station heeft op de route van uw woonplaats of het werk.

Met de handige app van Landi Renzo vind je gemakkelijk een CNG tankstation in je buurt. Zowel in België als in het buitenland.

Voor welke voertuigen is een CNG beschikbaar?

Voor bijna elke auto is een CNG installatie inbouwen mogelijk, ongeacht de motorcode of het vermogen. Ook vrachtwagens, tractoren, generatoren en onkruidbranders zijn mogelijk.

Hieronder vindt u een lijst van voertuigen die ontwikkeld zijn door Landi Renzo. Deze lijst is echter niet limitatief. Bij Van Meenen ontwikkelen wij immers de CNG installaties zelf (zie voorbeeld met Land Rover Discovery, nieuw of in 2dehands leverbaar met een CNG installatie).

FAQ CNG installatie monteren

Is aardgas mogelijk voor mijn auto?

Een CNG installatie inbouwen kan in bijna elke auto. Soms zijn er beperkingen. In sommige voertuigen is er niet voldoende plaats voor de CNG tank of is de autonomie te klein doordat er te weinig plaats is. In een zeer beperkt aantal gevallen is het technisch niet mogelijk om de motor om te bouwen. Zo zijn motoren met piëzo injectoren niet mogeljjk. Best kan je ons vooraf contacteren om de mogelijkheden te kennen voor uw auto.

Is een CNG installatie mogelijk op een dieselmotor?

Ja, CNG inbouw is ook mogelijk bij een dieselmotor. Je rijdt dan echter met een mix waarbij je minimaal 30 procent diesel verbruikt.

Kan een vrachtwagen omgebouwd worden naar CNG?

Ook vrachtwagens kunnen uitgerust worden met een aardgasinstallatie. Bij vrachtwagens is de besparing enorm omdat deze veel verbruiken en ook veel kilometers afleggen.CNG installatie gemonteerd op een vrachtwagen

Is aardgas mogelijk voor landbouwmachines of tractoren?

Een CNG installatie monteren is ook mogelijk voor vrachtwagens of tractoren. Net zoals bij vrachtwagens is er een minimaal verbruik van 30 procent diesel. Onderstaande machine is uitgerust van een LPG installatie, maar deze kan ook uitgerust worden van een aardgasinstallatie. Ben je een boer die zelf zijn Bio CNG produceert? Dan kan je het onmiddellijk opnieuw gebruiken.Landbouwmachines voorzien van een LPG of CNG installatie