Verbeter uw rijervaring en bespaar geld met Prins Autogas’ VSI-2.0 DI en VSI-3 DI systemen

Het aantal LPG- en CNG-systemen voor auto’s met een directe injectie (DI) brandstofsysteem groeit snel. Dankzij het uitgebreide assortiment van VSI-2.0 DI- en VSI-3 DI-systemen is Prins een pionier in de markt. Ontdek welk systeem het beste bij een specifieke auto past door de voertuigdatabase te doorzoeken. U kan de lijst downloaden via volgende link:

https://www.vanmeenen.com/wp-content/uploads/2023/03/PrinsDIAvailableDealer.pdf

Het VSI-DI-systeem: Betrouwbare en efficiënte LPG-installatie voor Directe Injectie motoren

Als pionier in de markt biedt Prins betrouwbare LPG- en CNG-systemen voor een breed scala aan voertuigen, waaronder het geavanceerde VSI-DI-systeem. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor auto’s met een Directe Injectie (DI) brandstofsysteem en is gebaseerd op het principe van Vapour Sequential Injection (VSI).

Met het VSI-DI-systeem kunt u autogas (LPG) of aardgas (CNG) dampvormig en sequentieel injecteren in een DI-motor, waardoor u profiteert van maximale prestaties en minimale emissies. Bovendien verbruikt het systeem nog maar zeer weinig benzine (<5%), waardoor u geld bespaart op brandstofkosten.

Het VSI-DI-systeem van Prins maakt gebruik van de meest geavanceerde software en hoogwaardige componenten, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de betrouwbaarheid en veiligheid van uw voertuig. En het beste van alles? U zult geen enkel verschil merken met het rijden op benzine! Het VSI-DI-systeem biedt een naadloze en efficiënte overgang naar een duurzamere manier van rijden, zonder concessies te doen aan de prestaties.

Wilt u uw auto laten ombouwen naar LPG en geld besparen op brandstofkosten? Vraag dan nu eenvoudig en snel online een offerte aan bij ons!

Ons ervaren team van specialisten staat klaar om u te voorzien van de beste LPG-installatie voor uw auto. Of u nu een nieuwe of gebruikte auto heeft, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die aan al uw behoeften voldoen.

Met een LPG-installatie van ons kunt u niet alleen geld besparen op brandstofkosten, maar ook bijdragen aan een beter milieu door de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Bovendien blijven de prestaties van uw auto behouden en hoeft u geen concessies te doen aan het rijgemak.

Aarzel niet langer en vraag nu online een offerte aan voor een LPG-installatie. Ons team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van een op maat gemaakte oplossing die aan al uw wensen voldoet.

LPG installatie voor directe injectie met Prins VSI-DI

LPG installaties voor directe injectie

Nieuwe kits zijn beschikbaar met Prins VSI-DI. Met de kit van Prins VSI-DI kan een ruim gamma aan voertuigen uitgerust worden met een een LPG installatie (autogas).

Highlights in de nieuwe DI-lijst:

 • Universal VSI-3 DI Basic ABC-kits
 • VAG 1.5 TSI (DFYA)
 • VAG 2.0 (CJXB/CJXC/CJXD/CJXF/CJXG/BYK/CPMA/CPMB/DMSA/CYPA/CXDA)
 • New Ford F-150 3.5 & 5.0L MY 2021
 • Hyundai/Kia 1.6 T-GDI (G4FE / G4FT / G4FP)
 • BMW 3.0 (B58 B30)
 • Ford 1.0 (B3GA)
 • Honda 1.0 (P10A2)
 • Renault Megane RS 1.8TCe
 • Volvo 2.0 (B420T2) on CNG
 • Suzuki 1.4 (K14D) on CNG

Prins VSI-2.0

VSI is een afkorting voor “Vapour Sequential Injection”. Het VSI-2.0 systeem is het meest geavanceerde dampvormig injectie systeem dat op de markt verkrijgbaar is. Het VSI-2.0 systeem is er zowel in een LPG als een CNG variant en het systeem is daarnaast ook nog eens geschikt voor de nieuwste generatie Direct Injectie motoren (VSI-2.0-DI). Met het VSI-2.0 systeem is er geen verschil merkbaar met het rijden op benzine. Met het VSI-2.0 systeem streeft Prins naar optimale emissies en kostenvermindering.

Het VSI-2.0 systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Keihin Corp. Japan, één van ’s werelds grootste producenten van injectoren en brandstofsystemen, met een naam die staat voor OEM kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het VSI-2.0 systeem is volledig geïntegreerd door middel van het “master-slave” principe met de ECU van het voertuig, waardoor het systeem (E)OBD compatibel is. Hierdoor is er geen simulatie van het lambdasignaal noodzakelijk.

De belangrijkste componenten van het VSI-2.0 systeem zijn van OEM kwaliteit en speciaal ontwikkeld voor LPG en CNG applicaties. Alle componenten voldoen aan de strengste regels en certificeringen. De installatie van de componenten is erg gemakkelijk dankzij het compacte ontwerp.

De speciaal ontwikkelde diagnosesoftware is uniek en maakt verfijnde afstelling van het VSI-2.0 systeem mogelijk. Daardoor zijn optimale prestaties en verminderde emissie uitstoot mogelijk.

Er zijn meerdere tanksituaties beschikbaar voor de opslag van zowel het LPG als het CNG.

Prins Direct Liquimax

Het Prins Direct LiquiMax systeem werkt parallel aan het standaard brandstofsysteem van de auto, dit geldt zowel voor bi-fuel als mono-fuel toepassingen. Het Direct LiquiMax systeem is een master-slave systeem.

Het Direct LiquiMax systeem is ontwikkeld voor motoren met een direct injectie brandstofsysteem. Direct injectie betekent dat de brandstof onder hoge druk [20-200 bar] direct in de cilinder wordt inspoten in plaats van in het inlaatspruitstuk (port injectie). Het Direct LiquiMax systeem maakt gebruik van een aangepaste hoge druk brandstofpomp en de originele brandstofinjectoren van het benzinesysteem om het vloeibare LPG onder hoge druk in de cilinder in te spuiten.

Het Direct LiquiMax systeem is equivalent aan de originele benzine injectie technologie en maakt optimaal gebruik van de elektronica en componenten die al aanwezig zijn in het voertuig. Met het Direct LiquiMax systeem zal de berijder geen verschil bemerken tussen het rijden op LPG of benzine.

Uitgebreide testen van Prins in samenwerking met de Nederlandse hogeschool heeft aangetoond dat LPG als brandstof erg geschikt is in combinatie met direct ingespoten motoren. De efficiëntie van de motor neemt enorm toe door het gebruik van LPG als brandstof. Dit resulteert in een CO2 reductie van een extra 10%. Deze toegenomen efficiency van de motor is te verklaren door de chemische en fysische eigenschappen van LPG.