Onderdelen Victron nu leverbaar uit voorraad

Wat doet een SmartSolar MPPT van Victron?

Een SmartSolar MPPT van Victron is een geavanceerde solar laadregelaar die is ontworpen om de energie-efficiëntie en prestaties van zonne-energiesystemen te optimaliseren. MPPT staat voor Maximum Power Point Tracking, wat betekent dat het apparaat voortdurend het maximale vermogenspunt van de zonnepanelen zoekt en aanpast om de maximale energieopbrengst te verkrijgen.

De belangrijkste functies van een Victron SmartSolar MPPT zijn onder andere:

  1. Energie-optimalisatie: De SmartSolar MPPT maximaliseert de energieopbrengst van zonnepanelen door voortdurend het optimale vermogenspunt te bepalen en de laadstroom en het laadproces dienovereenkomstig aan te passen.
  2. Veilige batterijlading: De laadregelaar beschermt de accu’s tegen overladen en zorgt ervoor dat ze op de juiste spanning worden geladen, wat de levensduur van de accu’s verlengt.
  3. Communicatie en monitoring: De SmartSolar MPPT-serie biedt ingebouwde Bluetooth-connectiviteit, waardoor gebruikers de prestaties van hun zonne-energiesysteem kunnen monitoren en instellingen kunnen aanpassen via een smartphone, tablet of computer met behulp van de VictronConnect-app.
  4. Flexibiliteit: Victron SmartSolar MPPT-laders zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en vermogensklassen, zodat gebruikers een laadregelaar kunnen kiezen die het beste past bij hun specifieke zonne-energiesysteem.
  5. Automatische spanningsherkenning: De SmartSolar MPPT-laders zijn compatibel met zowel 12V als 24V systemen en kunnen automatisch het juiste systeemvoltage detecteren, wat het installatieproces vergemakkelijkt.

Kortom, een SmartSolar MPPT van Victron helpt om de energie-efficiëntie van zonne-energiesystemen te verbeteren, de levensduur van de batterijen te verlengen en het systeem eenvoudig te monitoren en te bedienen via een gebruiksvriendelijke app.

Hoe werkt een Victron Orion-Tr Smart DC-DC acculader?

De Orion-Tr Smart DC-DC acculader is een geavanceerd apparaat dat helpt bij het opladen van een secundaire (dienst)accu in voertuigen of boten met dubbelaccusystemen. Het werkt door het omzetten van gelijkstroom (DC) van de ene spanning naar de andere en laadt op in drie stappen. Hier is een uitleg over hoe het werkt:

  1. Aansluiting op de accu’s: De Orion-Tr Smart DC-DC acculader wordt aangesloten op de startaccu (ook bekend als de primaire accu) en de dienstaccu (de secundaire accu). De startaccu wordt doorgaans gebruikt om de motor te starten en de dienstaccu levert stroom aan extra apparaten of accessoires.
  2. Energieoverdracht: Wanneer de motor draait, laadt de dynamo de startaccu op. De Orion-Tr Smart DC-DC acculader neemt de energie van de startaccu en zet deze om naar de juiste spanning voor de dienstaccu. Dit zorgt ervoor dat de dienstaccu op een veilige en efficiënte manier wordt opgeladen.
  3. Drietraps opladen: De Orion-Tr Smart DC-DC acculader gebruikt een drietraps oplaadproces (bulk, absorptie en druppellading) om de dienstaccu optimaal op te laden. Dit helpt de levensduur van de accu te verlengen en zorgt ervoor dat deze altijd voldoende opgeladen is.
  4. Bluetooth-connectiviteit: Met de ingebouwde Bluetooth-functionaliteit kunnen gebruikers de Orion-Tr Smart DC-DC acculader op afstand monitoren, programmeren en bedienen via een smartphone of ander compatibel apparaat.
  5. Motorbedrijf-detectiesysteem: Dit systeem detecteert wanneer de motor van het voertuig of de boot draait. Dit zorgt ervoor dat de acculader alleen de dienstaccu oplaadt als er voldoende energie beschikbaar is, en voorkomt het onnodig ontladen van de startaccu.

De Orion-Tr Smart DC-DC acculader is geschikt voor zowel loodzuur- als lithiumbatterijen en kan in 12V-systemen worden gebruikt. Het is een efficiënte en betrouwbare oplossing voor het opladen van secundaire accu’s in voertuigen en boten met dubbelaccusystemen.