CNG-keuring: laat uw CNG-installatie keuren bij CNG Techniek Van Meenen

CNG Techniek Van Meenen is uw betrouwbare partner voor het onderhouden en repareren van CNG-voertuigen. Met onze jarenlange ervaring en deskundigheid kunnen wij elke klant de juiste oplossing bieden, of het nu gaat om particulieren, garages, overheden of bedrijven. Ons team van experts staat klaar om uw wagen, bestelwagen, lichte vrachtwagen of pick-up efficiënt en vakkundig te onderhouden, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw CNG-voertuig.

CNG-keuring bij CNG Techniek Van Meenen

Weet wel dat een voertuig uitgerust met een CNG-installatie naast de periodieke en technische keuring ook onderworpen moet worden aan een specifieke CNG-keuring. De CNG-installatie moet binnen 30 dagen na herstelling of wijziging ervan gekeurd worden. Daarnaast dient de CNG-tank elke 4 jaar een visuele controle te ondergaan.

Maak een afspraak voor uw CNG-keuring bij CNG Techniek Van Meenen en geniet van onze uitstekende service en expertise. Tijdens de keuring voeren wij een administratief en technisch gedeelte uit om te garanderen dat uw CNG-installatie aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet. Na de inspectie maken wij voor u het vereiste attest op voor de keuring van uw wagen. Een keuring van uw CNG-installatie duurt ongeveer 1 uur en u kunt gerust wachten tot de keuring rond is, genietend van een kopje koffie.

Heeft u vragen over onze tarieven of diensten, of wilt u graag een afspraak maken voor uw CNG-keuring? Neem dan contact met ons op via ives@vanmeenen.com, bel ons op 09 378 68 23, of stuur een sms of Whatsapp bericht naar 0474 33 56 56 of boek uw afspraak onmiddellijk online via https://cngkeuring.youcanbook.me/.

CNG Techniek Van Meenen staat voor u klaar!

Wat is de keuringsinterval voor aardgastanks?

Voor auto’s met CNG-tanks geldt dezelfde keuringsinterval als voor benzine- of dieselauto’s in België. De eerste keuring vindt plaats na 4 jaar. Voor voertuigen waarbij CNG-installaties achteraf worden ingebouwd, moet de keuring binnen 30 dagen na installatie worden uitgevoerd.

Wat zijn de kosten van de keuring van een CNG-voertuig?

De keuring van een CNG-voertuig kost € 16,70 extra ten opzichte van een benzinevoertuig. Voor de eerste keuring van de aardgastanks moet u bij een erkende installateur zijn vóórdat u de auto voor het eerst naar de keuring brengt, dus net voordat de auto 4 jaar oud wordt. Bij ons kunt u terecht voor deze keuring. Neem contact met ons op en geef de gegevens van uw auto door, dan maken wij de beste prijs voor de keuring, die om de 4 jaar moet worden uitgevoerd. Houd er rekening mee dat sommige voertuigen meer dan twee tanks hebben, wat de kosten kan beïnvloeden.

Wat is de levensduur van CNG-tanks?

De meeste CNG-tanks in Europa hebben een certificaat en een geldigheidsduur van 20 jaar. Een paar modellen hebben een certificaat van 15 jaar, maar dit is de uitzondering.

Zijn er meer kritieke onderdelen in een aardgaswagen dan in een dieselwagen?

Nee, er zijn minder kritieke onderdelen in een CNG-auto dan in een Euro 5 diesel. Een CNG-auto is minder complex.

Hebben garages een aparte licentie nodig om aan aardgasauto’s te werken?

Iedere garagehouder mag aan een aardgasauto werken. Alleen werkzaamheden aan het hogedrukgedeelte vereisen erkenning. Uw dealer kan het standaard onderhoud uitvoeren.

Welke voertuigen zijn populair met CNG?

Compressed Natural Gas (CNG) is een alternatieve brandstof die aan populariteit wint vanwege de lagere uitstoot en kosteneffectiviteit in vergelijking met traditionele benzine of diesel. Populaire automodellen met CNG zijn onder andere:

  1. Volkswagen Golf TGI: Dit model van Volkswagen is een van de populairste CNG-auto’s en biedt zowel efficiëntie als goede prestaties.
  2. SEAT Leon TGI: Dit model van SEAT is gebaseerd op de Volkswagen Golf en biedt ook een CNG-versie voor milieubewuste bestuurders.
  3. Škoda Octavia G-TEC: De Škoda Octavia is een populaire keuze voor CNG-gebruikers vanwege zijn ruimte en betrouwbaarheid.
  4. Fiat Panda Natural Power: De Fiat Panda is een compacte stadsauto met een CNG-versie die zowel milieuvriendelijk als zuinig is.
  5. Volkswagen Caddy TGI: De Volkswagen Caddy is een populair bedrijfsvoertuig met een CNG-versie die efficiënt en praktisch is voor zowel particulieren als bedrijven.
  6. Audi A5 g-tron: De Audi A5 is een stijlvolle en luxueuze auto die ook een CNG-versie aanbiedt, waardoor het een milieuvriendelijkere keuze is zonder concessies te doen aan comfort en prestaties.
  7. Volkswagen Passat TGI: De Volkswagen Passat is een ruime gezinsauto die zowel op benzine als op CNG kan rijden, waardoor het een praktische en milieuvriendelijke keuze is.

Skoda Octavia

Audi A5

Volkswagen Golf

Volkswagen Passat