Wat is het verschil tussen glas-glas zonnepanelen en glas-folie zonnepanelen?

Glas-glas en glas-folie verwijzen naar de types van zonnepanelen en deze namen zijn gebaseerd op de gebruikte materialen en de structuur van de panelen. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

 1. Materiaal en structuur: Glas-folie zonnepanelen hebben een laag van zonnecellen (meestal silicium) die tussen een laag glas en een laag plastic folie is geplaatst. Aan de andere kant zijn glas-glas zonnepanelen volledig ingesloten tussen twee lagen glas.
 2. Duurzaamheid: Glas-glas zonnepanelen worden als duurzamer beschouwd dan glas-folie zonnepanelen. Ze zijn beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden, vocht, mechanische belasting en ze hebben een langere levensduur. Dit komt doordat glas beter bestand is tegen veroudering en weersinvloeden dan de plastic folie die wordt gebruikt in glas-folie panelen.
 3. Efficiëntie: Glas-glas zonnepanelen hebben meestal een hogere efficiëntie dan glas-folie panelen. Dit komt doordat de lichtreflectie tussen de twee glaslagen de efficiëntie van de zonnecellen verbetert. Bovendien verliezen glas-glas panelen minder efficiëntie over de tijd in vergelijking met glas-folie panelen.
 4. Brandveiligheid: Een significant voordeel van glas-glas zonnepanelen is hun brandveiligheid. Omdat ze volledig ingesloten zijn tussen twee lagen glas, een niet-brandbaar materiaal, zijn ze niet brandbaar. Dit in tegenstelling tot de plastic folie in glas-folie panelen, die bij hoge temperaturen kan smelten of branden.
 5. Gewicht: Glas-glas zonnepanelen zijn over het algemeen zwaarder dan glas-folie zonnepanelen vanwege het extra glas. Dit kan invloed hebben op de installatie en het type dak waarop ze kunnen worden gemonteerd.
 6. Prijs: Glas-glas zonnepanelen zijn over het algemeen duurder dan glas-folie panelen. Dit komt door de hogere productiekosten en het gebruik van meer duurzame materialen.

Over het algemeen zijn glas-glas zonnepanelen duurder maar kunnen ze op de lange termijn meer voordelen bieden vanwege hun hogere efficiëntie en duurzaamheid. Het kiezen tussen de twee hangt echter af van de specifieke omstandigheden, waaronder budget, locatie en de specifieke eisen van het project.

Hoe kan ik weten of de aangeboden panelen glas-glas panelen zijn?

De technische specificaties of productfiche van een zonnepaneel bevat meestal alle nodige informatie over het materiaal en de structuur van het paneel. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten om te bepalen of het een glas-glas zonnepaneel is:

 1. Paneelstructuur of materiaal: Kijk uit voor termen zoals ‘dubbel glas’, ‘glas-glas’, ‘bifacial’ of ‘dual glass’. Deze termen geven meestal aan dat het paneel is opgebouwd uit twee lagen glas.
 2. Gewicht: Glas-glas zonnepanelen zijn zwaarder dan glas-folie panelen vanwege de extra glaslaag. Als het gewicht van het paneel relatief hoog is, kan dit een indicatie zijn dat het een glas-glas paneel is.
  Tegenwoordig zijn de zonnepanelen standaard 1762×1134×30mm. Glas-folie panelen wegen gemiddeld ca. 22 kg. Glas-glas panelen wegen gemiddeld ca. 24,5 kg (dus 2,5 kg meer).
 3. Garantieperiode: Fabrikanten bieden vaak een langere productgarantie op glas-glas zonnepanelen vanwege hun hogere duurzaamheid en levensduur. Als het paneel een lange garantie heeft, kan dit een teken zijn dat het een glas-glas paneel is. De zonnepanelen die wij verdelen van Jolywood bieden een levergarantie van 30 jaar.
 4. Fabrikant: Sommige fabrikanten zijn bekend om hun glas-glas zonnepanelen. Als je weet welke merken dit type paneel produceren, kan dat je helpen bij de identificatie. Huidige producenten van bifaciale zonnepanelen omvatten Jolywood, Belinus, LG, Canadian Solar, Longi en Trina Solar. Echter, met de toenemende populariteit verwachten we dat dit aantal zal stijgen naarmate glas-glas panelen meer mainstream worden.

Wij leveren Jolywood glas-glas zonnepanelen direct uit voorraad. Bezoek onze webshop om het aanbod van direct leverbare zonnepanelen te bekijken: https://shop.vanmeenen.com/nl/zoeken?q=jolywood.