Nieuw Erkend Nascholingsprogramma LPG door VDAB

LPG-technici opgelet! Er is belangrijk nieuws voor iedereen die werkzaam is in de LPG-sector. Om de kwaliteit en veiligheid in onze branche te waarborgen, is voortdurende bijscholing van essentieel belang. Daarom is het goed om te weten dat ieder getuigschrift als erkend monteur LPG, of een bestaand attest van nascholing LPG, om de 5 jaar dient te worden vernieuwd. Dit is een vereiste voor het behoud van uw erkende status als LPG-monteur.

De VDAB heeft recent een nieuw erkend nascholingsprogramma voor LPG opgezet. Dit programma biedt de perfecte gelegenheid om uw kennis up-to-date te houden en uw certificering te verlengen. De details van dit programma, inclusief informatie over inschrijving, zijn te vinden via deze link.

Een belangrijk detail voor monteurs wiens certificaat erkend als LPG-monteur of nascholing vervalt in 2024 of 2025: u heeft de mogelijkheid om al in 2024 de nascholing te volgen, met behoud van de oorspronkelijke geldigheid van uw certificaat en/of nascholing. Dit is een uitstekende kans om vooruit te plannen en uw kwalificaties geldig te houden.

Let wel, het is cruciaal om te benadrukken dat LPG-monteurs die niet beschikken over een geldig certificaat of een geldige nascholing niet erkend zijn om LPG-werkzaamheden, zoals omschreven in het KB, uit te voeren. Dit benadrukt het belang van deze nascholing voor uw professionele status en de veiligheid van uw werk.

De planning voor de eerste sessie van de nascholing LPG is reeds vastgesteld op 12 januari 2024. Dit is uw kans om aan de voorhoede te staan van de LPG-techniek en uw professionele ontwikkeling te continueren.

Blijf niet achter; zorg dat uw kennis en vaardigheden up-to-date zijn. Schrijf u nu in voor het nascholingsprogramma LPG van de VDAB en zet een stap voorwaarts in uw professionele loopbaan.