Wij maken uw mobilhome zelfvoorzienend: zonnepanelen, omvormers, batterijen, generatoren.

Victron Alternative Energy
Wij geven advies over welke zonnepanelen, omvormers en batterijen het beste voor uw motorhome zijn. Professionele montage in Eeklo.

Ook in uw jacht, mobilhome of vakantiewoning hoeft u het comfort van uw vertrouwde 230Volt apparatuur zoals: TV, computer, magnetron, koffiezetapparaat, DVD, etc. niet te ontberen.

Wij verdelen en monteren omvormers en batterijen van het merk Victron Energy. Victron Energy is de marktleider op dit gebied. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een stroomgenerator op gas. Wij kunnen een batterijen monteren met een lader die sterk genoeg zijn voor uw airco.

De zuivere sinusomvormers van Victron Energy zijn in staat om de gelijkspanning uit een accu (12 of 24 volt) om te zetten in 230V zuivere sinus spanning zoals deze ook bij u thuis uit het stopcontact komt.
Van klein tot groot, met de sinus omvormers van Victron Energy heeft u een grote keus van kleine vermogens (175Watt) tot en met de grotere vermogens van 9000 Watt per module.
Door meerdere modulen met elkaar te koppelen zijn vermogens te bereiken van vele Kw continue vermogen.
De juiste keuze van de omvormer hangt af van het continue verbruik van de verbruikers die u op de omvormer wilt aan sluiten maar ook van het piekvermogen wat deze verbruikers vragen.

Hoge piekvermogens
De omvormers van Victron zijn in staat om hoge piekvermogens te leveren. Dit is met name belangrijk omdat veel elektrische apparatuur bij het aanzetten kortstondig 5 tot 10 keer z’n nominale vermogen vraagt.
Bij de selectie van de omvormer dient dan ook gekeken te worden naar het piekvermogen wat de omvormer kortstondig kan leveren (zie datasheets).
Met de veelgekozen MultiPlus beschikt u zowel over een sinus omvormer als over een acculader, welke bij de aanwezigheid van paal- of generatorspanning uw accu’s zal laden. De MultiPlus zal tevens de paal- of generatorstroom doorleveren aan het boordnet van uw mobilhome of schip.
Mocht de stroomvraag van het boordnet groter zijn dan wat de generator of de paal kan leveren dan zal de MultiPlus in zijn rol als omvormer dit tekort bijleveren.
Indien de generator of paalspanning geheel wegvalt dan schakelt de MultiPlus automatisch over naar accubedrijf.
Dit omschakelen gaat dermate snel dat al uw apparatuur inclusief TV en PC zonder onderbreking door blijft werken.

QUATTRO
Met de komst van de Quattro is uw energiemanagement nog beter geregeld omdat deze omvormer/acculader combinatie de mogelijkheid heeft om zowel de generator als de paalspanning aan te sluiten. De Quattro kiest zelf de energiebron met de hoogste prioriteit (b.v. Generator) is deze energiebron niet aanwezig dan zal de 2e energiebron (paalspanning) aangesproken worden. Zijn beiden energiebronnen niet aanwezig dan zal de Quattro naar omvormer bedrijf overgaan.

In een motorhome bedraagt de batterij spanning 12V. Om onderweg de beschikking te kunnen hebben over 230V wisselspanning heeft u een inverter / omvormer nodig die van deze 12V gelijkspanning een spanning maakt van 230V AC. Wilt u alleen uw smart phone, tablet of laptop kunnen opladen, dan heeft u genoeg aan een kleine omvormer van 100 – 300W, die eventueel kan worden aangesloten op de sigarettenaansteker van de mobilhome. Wilt u eveneens gebruik kunnen maken van een koffiezetter, waterkoker, koelkast of bijvoorbeeld een microgolf oven, dan heeft u een grotere omvormer nodig, die direct op de service accu moet worden aangesloten. Voor een kleine waterkoker, een normale koffiezetter of een kleine koelkast is meestal een 1000-1200W omvormer voldoende. Wilt u wat meer apparaten tegelijk kunnen gebruiken en ook bijvoorbeeld een microgolf oven kunnen aansluiten, dan gaat de keuze naar een 1700W of zelfs een 2500W omvormer.

Als u verder eveneens een Senseo of Nespresso koffiemachine, een elektronisch geregelde microgolf of medische apparatuur (zoals CPAP) wilt kunnen gebruiken, dan heeft u een zuivere sinus omvormer nodig. De nieuwste modellen sinusomvormer beschikken ook over een batterij lader en een omschakel automaat.

Brochure Victron: https://www.vanmeenen.com/wp-content/uploads/2021/11/Victron-Brochure-Automotive-NL.pdf

Prijslijst Victron Blue Power: https://www.vanmeenen.com/wp-content/uploads/2022/04/Pricelist_Victron_2022_Q2_Euro_C.pdf

Prijslijst zonnepanelen inclusief montage: https://www.vanmeenen.com/wp-content/uploads/2022/04/PRIJS-PV-PAN-PAKKETTEN-MONTAGE.pdf

Prijslijst accus: https://www.vanmeenen.com/wp-content/uploads/2022/04/PRIJS-ACCUS.pdf