Gas Geven Zonder Zorgen...

Surf naar onze nieuwe website: www.vanmeenen.com.

LPG of Diesel?

Automobilisten die relatief veel kilometers afleggen, zullen zich bij de aanschaf van een andere auto afvragen of ze voor LPG of diesel zullen kiezen. Hierbij spelen zaken als de (kilometer)prijs en de prestaties een belangrijke rol. Maar ook de vervuiling van ons milieu is een belangrijke overweging bij de keuze tussen verschillende brandstoffen.

Kosten

Het omslagpunt van autogas ten opzichte van benzine ligt in de meeste gevallen aanzienlijk lager dan bij dieselolie ten opzichte van benzine. Bovendien lopen de besparingen van autogas in de meeste gevallen hoger op. De aanschafprijs van een auto met een autogasinstallatie ligt ook lager dan de prijs van de vergelijkbare dieseluitvoering. Onder vergelijkbaar verstaan we hier: een autogas- en een dieselmotor dievergelijkbare prestaties leveren. Voor een vergelijkende berekening van de kosten van autogas en diesel, volgt u de link Bereken voordeel. Onze computer maakt dan de berekeningen voor u.

'Zuiniger' is niet altijd 'goedkoper'

Het is een feit, dat een dieselmotor minder brandstof verbruikt dan een motor die op autogas loopt. Dit komt doordat een liter dieselolie van alle soorten brandstof de meeste energie bevat. Het hogere verbruik van autogas wordt echter meer dan goedgemaakt door de aanzienlijk lagere brandstofprijs van autogas!

Prestaties en milieu

De tijd dat diesels echt langzaam waren, ligt achter ons. Moderne dieselmotoren leveren meer vermogen dan we gewend waren, ze zijn ook stiller en vervuilen minder dan in het verleden. Ook de modernste diesels leveren echter nog steeds minder vermogen per liter cilinderinhoud dan motoren op autogas. Dit betekent in de praktijk dat u, voor dezelfde prestaties als een autogas-motor, een dieselmotor moet hebben die een veel grotere cilinderinhoud heeft. Een dieselmotor met dezelfde cilinderinhoud als een autogas-motor, levert mindere prestaties. Wat betreft uitlaatgassen: autogas is nog altijd de minst vervuilende brandstof!

Overige belangrijke verschillen

In een dieselauto hoeft geen aparte tank te worden ingebouwd. Dankzij de moderne inbouwtechnieken van autogasinstallaties, zoals de ringtank in de uitsparing voor het reservewiel en onderbouw, is echter het minpunt dat rijden op autogas veel bagageruimte kost verleden tijd! Voor ieder model personenwagen dat op de markt komt, bestaat een keuze uit meerdere benzinemotoren. Het aanbod voor wat betreft dieselmotoren is een stuk kleiner. Sommige auto's worden zelfs helemaal niet met een dieselmotor geleverd. Ook speciale uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld coupto's, cabrio's, of modellen met een automatische versnellingsbak, zijn vaak niet met dieselmotor verkrijgbaar. Wie kiest voor autogas, heeft dus een grotere keuze uit het modellenaanbod.