Gas Geven Zonder Zorgen...

Surf naar onze nieuwe website: www.vanmeenen.com.

Zijn er naast voordelen ook nadelen?

Het rijden op LPG heeft vele voordelen, waarvan de mogelijkheid om fors op uw autokosten te besparen de belangrijkste is. Op het eerste gezicht heeft autogas ook nadelen, zoals de noodzaak om een autogasinstallatie aan te schaffen. Wie deze nadelen laat doorrekenen, zal merken dat rijden op LPG in veel gevallen toch goedkoper is ( Bereken voordeel). De vaste kosten voor het rijden op autogas zijn hoger dan voor het rijden op benzine. Dit komt door de aanschaf- en inbouwkosten van de autogasinstallatie. Dit is de reden dat autogas niet voor iedereen aantrekkelijk is; wie erg weinig kilometers rijdt, verdient de extra kosten niet terug met de lagere brandstofprijs van LPG.

Geen bagageruimte inleveren

De tijd dat een gastank veel bagageruimte kostte, ligt ver achter ons. Voor veel auto's zijn nu moderne ruimtebesparende ringtanks verkrijgbaar. Deze ringtank wordt gemonteerd in de kuip van het reservewiel. Het reservewiel zelf kan (bijvoorbeeld in een stationcar) staand tegen de zijwand van de bagageruimte worden gemonteerd. Als de auto is uitgerust met een klein reservewiel (thuiskomertje) dan kan dit vaak op de ringtank worden gemonteerd, of bijvoorbeeld tegen de achterwand op de achterbank. U kunt echter ook het reservewiel weglaten. In dat geval wapent u zich tegen een lekke band met een speciale spuitbus, waarmee een lekke band tijdelijk wordt gedicht. U kunt daarmee doorrijden met lagere snelheid, tot u de gelegenheid hebt om de band te laten vervangen. Andere ruimtebesparende mogelijkheden van inbouw zijn een gecombineerde autogas/benzinetank en onderbouwtanks.

Tanken in het buitenland: denk om de verloopnippels!

Autogas in het buitenland is sterk in opkomst. In de meeste landen van Europa is autogas voldoende beschikbaar. Denkt u er wel om dat u bij een tocht naar het buitenland vulverloopnippels meeneemt! Mocht u in het buitenland niet tijdig een LPG-tankstation kunnen bereiken, dan is er niets aan de hand. Een auto op autogas kan immers ook zonder problemen op benzine rijden!