Gas Geven Zonder Zorgen...

Surf naar onze nieuwe website: www.vanmeenen.com.

Hoe werkt LPG?

Moderne LPG installaties, zoals G3-installaties, hebben een elektronisch brandstofmanagementsysteem dat gender andere dat de toevoer van brandstof naar de cilinders continu door de elektronica van de motor wordt geoptimaliseerd. Tevens worden via de lambda-sonde steeds de uitlaatgassen gemeten om te controleren of de verbranding optimaal (dus: zo schoon mogelijk) verloopt. Een auto voorzien van een moderne G3-gasinstallatie start altijd op benzine, maar schakelt op het juiste moment, al na enkele minuten, vanzelf over op autogas. In feite merkt u hier als bestuurder niets van. Doordat de motor af en toe kort op benzine loopt, wordt bovendien voorkomen dat de benzineleidingen uitdrogen.

Zelfcorrigerend

Een modern autogassysteem is een zogenaamd 'gesloten' systeemverige motorcomponenten en het motormanagementsysteem. De allermodernste autogasinstallaties zijn er in twee varianten. Het ene systeem brengt het autogas in dampvorm in de cilinder, het andere systeem injecteert in vloeistofvorm.

Een blik in de toekomst

In een wereld waarin steeds meer aandacht aan het milieu wordt besteed, heeft autogas als schonere brandstof een mooie toekomst. Autofabrikanten realiseren dit zich al langer; diverse merken leveren al af-fabriek autord op dit gebied een voorloper. In Frankrijk leveren Renault en Peugeot al langere tijd autonteerde autogasinstallatie. Overige technische trends zijn de ontwikkelingen op het gebied van kunststof LPG-tanks, die voor een forse verlaging van het gewicht van de gastank zorgen. Wij timmeren tevens aan de weg met het voorstellen van de eerste G4-autogasinstallaties. Deze vierde generatie autogasinstallaties hebben een sequentile brandstofinjectie. In tegenstelling tot een G3-systeem, waarbij iedere cilinder van de motor dezelfde hoeveelheid autogas krijgt ingespoten, wordt in een G4-installatie iedere cilinder individueel bediend met een optimale injectie van LPG.