Gas Geven Zonder Zorgen...

Het BIGAS Sequential Gas Injection System

BIGAS heeft een nieuw systeem ontwikkeld dat vrijwel gelijkwaardige eigenschappen vertoont ten opzichte van de originele benzine- injectiesystemen, het Sequential Gas Injection System (SGIS). Het systeem is ontwikkeld op verzoek van, en in nauwe samenwerking van verschillende autofabrikanten. Hun wensen ten aanzien van de prestaties en kwaliteit van autogassystemen vormden voor BIGAS de basis voor het ontwikkelen van SGIS.

Vergelijkingen tussen het gedrag van de auto voor en na de inbouw laten zeer positieve resultaten zien.

De spil van het SGIS-systeem wordt gevormd door een nieuw ontwikkelde gas-injector. Deze bijzondere vernieuwende, door BIGAS gepatenteerde, injector vertoont een vergelijkbaar gedrag als een moderne benzine-injector. De nauwe samenwerking met automobielfabrikanten heeft in een injector geresulteerd die, zowel op het vlak van kwaliteit als prijs, volledig op het niveau van de automotive markt is. Dit is essentieel om de strijd met moderne benzine en dieselmotoren aan te gaan.

Het nieuwe Bigas SGIS-systeem is niet alleen een multipoint gasinjectiesysteem, maar ook sequentieel gestuurd. Dit betekent dat elke cilinder afhankelijk van het ontstekingstijdstip op het juiste moment een gasimpuls zal krijgen.

Enkel een sequentieel multipoint gasinjectiesysteem is momenteel geschikt om op moderne voertuigen in te bouwen.

Bij moderne benzinemotoren is het benzine-injectiesysteem eveneens sequentieel uitgevoerd. Het is dan ook logisch dat enkel bij het gebruiken van een gelijkwaardig systeem de rijkwaliteit van uw wagen behouden blijft. De prestaties, het benzineverbuik en de rijkwaliteit zullen optimaal zijn.

Weinig systemen zijn momenteel zo vooruitstrevend als het BIGAS SGIS-systeem.

Terug naar Bigas SGIS