Bigas Autogas Systems  - Sequential Gas Injection

U.SA. IMPORT, Zaakvoerder: K. De Cremer
Bruinbekestraat 78, B-9620 Schellebelle
Tel. +32 (0)9 369 16 28 - Fax +32 (0)9 369 93 68 - GSM 0475 85 41 91

Erkend LPG-installateur Bigas

 

 

 

 

 


De verdamper

 


De computer


De injectoren

 

Inleiding | Werking | Eigenschappen | Componenten | Voordelen

Afwerking | Bigas

Componenten

Verdamper

De LPG-toevoer voor de injector wordt geregeld door een nieuwe SGIS PLUS-verdamper. Deze verdamper verdampt het vloeibare LPG uit de tank tot een afgeregelde voordruk van 1 tot 1,6 bar. Nieuw is de MAP (manifold pressure)-referentie-ingang waarmee de afgeregelde LPG-druk licht varieert met het motorvacuüm.


Computer

De SGIS PLUS-computer maakt de calorieberekening voor LPG op basis van de
inspuittijden die de benzinecomputer genereert en geeft de bewerkte inspuittijden door
aan de gas-injectoren.

Bijzonder is de electrische aansturing voor de LPG-injectoren die aan 6 V gestuurd worden en daarmee onafhankelijk zijn van accuspannings- en/of temperatuurvariaties. De Closed-loop-flowregeling voor injector stuurt met behulp van het teruggekoppelde flowsignaal de openingstijd zodanig dat de berekende LPG-hoeveelheid ook daadwerkelijk ingespoten wordt.

De SGIS PLUS-computer is zo ontwikkeld dat het systeem bestand is tegen de meest
extreme temperatuurschommelingen en trillingen. Door zijn handzame afmeting kan het
systeem ook in het kleinste motorcompartiment geïnstalleerd worden.


Schakelaar

De schakelaar is zo ontworpen dat hij op elke vrije plaats in het dashboard geplaatst kan worden. De schakelaar is voorzien van leds om aan te geven of de wagen op gas dan wel op benzine rijdt en om de hoeveelheid gas aan te geven. De motor schakelt automatisch over naar benzine als de
LPG-tank leeg is. U wordt dan gewaarschuwd door een geluidssignaal en door een knippering van de tankaanduidingsmeter.

Injectoren

Elke cilinder heeft zijn eigen injector. De injectoren zijn volledig geruisloos. In elke injector bevindt zich een plunjer die elektromagnetisch omhooggetrokken wordt, waarna een LPG-puls wordt ingespoten. Net als bij een benzine-injector wordt de ingespoten hoeveelheid LPG geregeld d.m.v. het variëren van de openingstijd. Variaties in LPG-voordruk of injectorgedrag worden door het Closed-loop flow-regel-systeem automatisch en direct gecompenseerd zodanig dat dit geen gevolgen voor de injectieprogrammering heeft.

USA-IMPORT - Copyright © 2004 - Alle rechten voorbehouden. USA-IMPORT kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster: Usa.import.cremer@pandora.be