LPG-installateur Van Meenen

LPG Techniek Van Meenen bvba

LPG - CNG voor Auto's - Campers - Heftrucks - Generatoren - Boten - Karts - Scooters - Ovens
Invoerder van: Bigas, GFI Control Systems, IMPCO, LIMA, GZWM

Benzhou - Modellen - Voordelen

Scooters met LPG > Voordelen

MILIEU VRIENDELIJK EN BESCHERMEND

Onze LPG scooters zijn meetbaar milieuvriendelijk dan vergelijkbare scooters op benzine. Het LPG effect op het broekaseffect (de globale opwarming van de aarde) is minder dan elke andere fossiele brandstof . LPG veroorzaakt geen rook of uitlaatgassen. LPG heeft een extreem lage uitstoot van Carbon Monoxide, Hydrocarbons en minder Nitrgen Oxides. LPG stoot nagenoeg geen Sulfur Oxides en roetdeeltjes uit. Het gebruik van LPG helpt substantieel de luchtvervuiling, zure regen en het broeikaseffect.

VEILIGHEID:

Anders dan CNG (vloeibaar aardgas), wat onder 200 bar vloeibaar word, is LPG reeds bij 5-7 bar vloeibaar . Dit maakt het net zo veilig als elke andere conventionele brandstof.
Al onze LPG onderdelen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben de goedkeuring van de strenge EEG richtlijnen R67-01, welke de veiligheid van het voertuig en dus ook de berijder garandeerd. Deze onderdelen worden geproduceerd door de Rotarex Group, gevestigd in Luxemburg.

ALGEMENE VOORDELEN:

Kosten besparend - LPG wordt in de meeste landen verkocht voor de helft van de prijs van andere brandstoffen. 4 liter LPG is genoeg om 100 kilometers te rijden.
De gemiddelde prijs voor een liter LPG is in de meeste landen minder dan 50 eurocent.
De motor blijft schoner bij LPG gebruik, dus minder slijtage.
Het vullen van LPG gaat gelijk als bij een auto. U kunt dezelfde tankstations gebruiken en u heeft geen speciaal vulstuk nodig.
Bi-fuel: Dubbele actieradius. Naast de 5 liter LPG tank, heeft u ook nog de beschikking over een normale benzinetank.
De prestaties van de scooter zijn nagenoeg gelijk, of u nu LPG gebruikt of een andere brandstof.

 • LPG is schoon en milieuvriendelijk
 • Extreem lage CO, HC en minder NOX emissions
 • Nagenoeg geen zwavelzuur & roetdeeltjes uitstoot
 • Minimale verontreiniging door het morsen tijdens het tanken
 • Gepatenteerd LPG-Benzine Bi-fuel systeem

ARGUMENTEN VOOR DE LPG SCOOTER.

 1. Voor de europese typegoedkeuringen zijn limieten vastgesteld voor:
  de CO waarden
  de HC waarden
  de NOX waarden

  De testresultaten van de LPG scooters liggen beduidend lager bij bovenstaande waarden dan de gestelde limieten en in vergelijking met benzinescooters. Vreemd genoeg zijn in de keuringseisen geen limieten gesteld aan de CO2 waarden.

  Voor de betekenis van de bovenstaande waarden verwijs ik naar de volgende internetlink: http://www.chemieforum.nl/forum/index.php?showtopic=1207

 2. Een liter LPG kost tegenwoordig ca. € 0,50. Op 4 liter LPG rijdt je in principe 100 km. Indexmatig uitgedrukt ten opzichte van een 2-takt scooter (=100) ligt het Energieverbruik op 37. Stel je een 4-takt scooter op 100 dan ligt de index voor een LPG Scooter op 50.
 3. Je hebt niet te maken met stinkende uitlaatgassen.
 4. De verbranding is schoner. De motor zal langer heel blijven doordat er minder slijtage optreedt.
 5. Is de scooter bifuel, dan heb je een dubbele aktieradius. De normale benzinetank van 6,2 liter is goed voor ruim 200 km. en het 4 liter gastankje voor nogmaals 100 km. Ruim 300 km dus zonder te tanken.
 6. Het tanken van LPG is hetzelfde als bij auto's, die op gas lopen. Alleen het afrekenen van een volle tank ligt in de meeste gevallen onder de € 2,00 en dit ontlokt bij de meesten wel een brede glimlach.

 


LPG Techniek Van Meenen bvba
| Peperstraat 1 | 9900 Eeklo | Belgium
Tel +32(0)9 378 68 23 | Ives: 0474335656 | Kristof: 0475815037 | Fax +32(0)9 378 38 60 | vanmeenen@vanmeenen.com


LPG Techniek Van Meenen bvba - Copyright © 2007 - Alle rechten voorbehouden. LPG Techniek Van Meenen bvba kan op geen enkele manier verantwoordelijk worden gesteld voor onjuistheden in deze website. Het is desondanks wel de bedoeling om deze website zo accuraat mogelijk te houden. Indien u opmerkingen heeft, aarzel niet en stuur een mailtje naar de webmaster Ives Van Meenen: ives@vanmeenen.com. Op al onze verkopen zijn onze algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.